På motorcykel
08-05-2019: Pas på i trafikken...
» Læs mere

3. klubmøde 10. marts 2019
10-03-2019: Sæson kørsel og ture for 2019 er nu ved at være på plads. ...
» Læs mere

2. klubmøde, februar 2019
03-02-2019: Fin fremmøde, og en livlig debat der gik langt ud over det sædvanlige...
» Læs mere

1. klubmøde, januar 2019
06-01-2019: Livlig debat og mange forslag prægede det velbesøgte klubmøde....
» Læs mere

Tur-kørsel for 2019
28-10-2018: Gode forslag er klar for sæson 2019...
» Læs mere

13 ture til Norge
28-10-2018: Hvor mange gange, og hvor har vi været på hvilket årstal...
» Læs mere

Det kan i ikke da jeg ikke er så moderne endnu...
» Læs mere
kan vi til afslutning den 30.10.2015 betale med mo...
» Læs mere
Vi har et telt som kan lånes....
» Læs mere
Min søn skal til sommer på mc-tur run...
» Læs mere
Louise på 5 har lige fået en lillebror og vil have alt at vide om fødslen og hun spørger...
» Læs mere
Af Tommy Rønn 3/1-2013 kl. 22:00 Nyheder...
» Læs mere
 
Norges tur i 2018
Af: jrj
19-08-2018
18:27
3 dag med sol og varme, og 2 dage med stille regn.


Kære alle der var med på The Bølgen & Moi Udsigten Hotel, ved Liknes - syd/vest Norge 2018 

 

Tak for sidst, og tak for alle de positive oplevelser i gav hinanden, på en af de bedste ture  både oplevelsesmæssigt og social mæssigt. På netop denne tur var der meget kom-sammen-snak og diskussionerne gik livlige. Der har været alt fra drilleri der foregik på en venskabelig måde til meget kloge tekniske problemløsninger.  Alt i alt en 95% god ferie tur.


På turen havde vi fået 2 norden fjords gutter med, Børge og Henning, et par hyggelige fyre der passede fint ind i flokken. Ved hjemturen gav de udtryk for at de gerne ville med en anden gang, og ingen problem i det.

 

Vejret var som lang tids prognoserne viste. Over 20 grader hver dag i dagtimerne, det flotteste og mest henrivende vejr i 3,5 dage og med 1,5 dags små lokale regnbyger. Alle klubbens deltagere stråle om kap med regnbygerne - et flot syn.


Præsidenten gav lige som udtryk for, ved afslutningstalen lige efter "familie fotoet", at det nok ikke var sidste gang turen gik til Norge, og ved hjemturen på færgen fik jeg flere positive tilkendegivelser om, at Norge stadig er interessant og med Colorlines billige priser. Jeg fornemmer at en tur for 14. gang kan blive en mulighed. Ændringer, nye destinationer og forbedringer er i tankerner, og så snart undertegnede har 12 forhåndstilmeldinger får alle der har været med på turen, besked på email.


Det kunne godt blive Hotel Utsikten igen, området havde meget og mere at byde på, og Hotellet passer fint til os. Personalet på Hotellet er flinke og hjælpsomme, og meget imødekommende. Servicen og mad var i top.

Lad os nu se hvad der er stemning for, når alle de gode, spændende og positive indtryk har lagret sig godt i baghovedet. Min fornemmelse er, at alle fik noget med hjem i "rygsækken".  

 

Turen forløb uden de helt store problemer fra vi tog af sted fra Hadsund til vi var hjemme igen. Ingen store ulykker, næsten ingen havari af motorcyklerne. Dog skal nævnes at Jenses motorcykel blev væltet og vinspejlet gik itu, og på grund af en våd grusvej var der et par små udskridninger og desværre kunne Eigils Goldwing ikke manøveres på denne rute, Ole Lauersen fulgte Eigil på en alternativ rute, hvor efter vi mødtes igen.


Turene blev gennemført efter det planlagte program. Forskellige ruter af forskellige længde og med forskellige oplevelser blev fulgt. Jens R Jeppesen kørte forrest på 4 ruter og Bent fra Øster Doense kørte forrest på hjemturen i Norge.

 

Dag 1. Udrejse fra Hadsund til Hirtshals via Colorline til Kristiansand og videre via E39 til The Bølgen & Moi  Udsikten Hotel foregik i samlet trop.


Dag 2. Der kørtes til Sogneal Havn, Vikeså Glopsdal Aura, Byrkjedalstunet og videre til Sinnes, Tonstad, Klunkeland, Øye og hjem til Hotellet.  Alle var med på turene.


Dag 3. Der kørtes til Evje via Birkeland, Grostøl, Sveindal, Hornnes. Efter pause i Evje gik turen hjemover via Hægeland, Bjelland, Byremo, Snartmo, Kvås og Hotellet. 

 

Dag 4. Tur gik til Knaben Gruve via Liknes, Mygdal, Fjotland. Efter pause i Knaben gik turen hjemober via Kvinlog, Storekvina, Træland og Hotellet. Alle var med på turen.


Dag 5. Hjemtur via Kvås, Optedal, Viggeland, Lund, Mandal, Tregde, Åle, Ausvika, Høllen, Langenes, Vågsbygd og Kristiansand.


Alle turene foregik og forløb efter det planlagte. Og på alle turene blev farten afpasset efter naturen og vejret.   


Byrkjedal er altid en go oplevelse. Men den underjordiske trappe for laksefisk i Kvås var fascinerende, men med for lidt laks i, i år. Og kronen på værket var Købmandens butikken i Knaben Gruve, den slår alt, hverken Morten Korck ellen den wilde westens butikken kan slå denne oplevelse, mageløs og imponerende, butikken kan ikke beskrives den skal opleves.


Efter aftensmaden samles vi, ved udsigts punktet, og i Hotellets opstillede festtelt lidt vest for hotelværelserne, og her sad vi til ud på de små aftentimer og delte på kryds og tværs alle de medbragte drikkevarer. Der blev ikke raflet med terninger i år, men stemningen var hellt som den skulle være.

 

Befolkningen i Norge er hyggelige og omsorgsfulde og vi oplevede kun hjælpsomme og flinke Nordmænd alle steder vi kommer frem.  

 

Efter overfarten kørte Niels fra Herning og Svend fra Århus til hotel i Hirtshals for at overnatte og køre hjem dagen efter.


Præsidenten og Annette kørte i bil og fulgte med som bagerste kørende.

 

Efter ”familie” billedet på Hotellet indvendige trappe var i kameraet, afsluttede Præsidenten med et afslutningstale, han roste alle deltagerne for deres positive måde at være på og herefter blev der uddelt turpins, som bevis på, at man havde deltaget.

 

Der blev taget afsked med hinanden på færgen og der var mange blande følelser i spil på en god og venskabelig måde, ligeledes et godt tegn på, at det har været en kanon god tur. 

 

Nu er vi kommet hjem og hver især kan gå og gennemtænke turen. Har nogen lyst til en Norges tur igen til næste år så kan du meddele det til enten ”Præsidenten” eller til mig på mail, og vi vil arbejde videre på sagen. Ellers ser vi hvad tiden bringer naturligt. 

 

Norge passer fint til klubbens ”temperament”, der er ikke for mange biler at tage hensyn til, og vejene er udformet så der køres i et afpasset tempo. Jeg mener at Syd Norge er ideel forhold når der skal køres kolonne kørsel og mange efter hinanden, samtidig med at man skal kigge rundt i den betagende og storslåede natur. 

 

Der blev kørt ca. 1200 - 1400 km fra vi er kørt fra Hadsund til vi var i Hadsund igen. En del kørsel i Norge foregik på snoede og smalle veje med mange hårnålesving, mange tunneller og mange forskellig typer broer blev passeret. 

 

Naturmæssig var området i syd Norge mere storslået end set tidliger,  små rislende elve nogen helt lydløse, dybe blanke søer, vandstyrt der "kogede",  smukke grønne blomsterdale, barske forblæste fjelltoppe i ca fra 500 meters højde over havet, granit fjelde i tonsvis, grantræer der gror på sten og konstant vekslende og overvældende natur.  

 

Det vil blive meget omfattende at beskrive turen med ord, det hele skal opleves, ses og betragtes, og gerne sammen med klubbens dejlige medlemmer.

 

Med venlig hilsen på klubbens vegne

Jens R Jeppesen

 
3980 besøg

Udskriv denne side
   


Sponsoreret af Kristiansen & Co     ·     Udviklet af Stadel.dk